NaslovnicaPasmine PasaBavarski planinski krvosljednik - Bayerischer Gebirgschweisshund

Bavarski planinski krvosljednik – Bayerischer Gebirgschweisshund

Bavarski planinski krvosljednik – Bayerischer Gebirgsschweisshund srednje je velik, veoma pokretan, mišićav pas s malo ulegnutim leđima. U zadnjem dijelu doima se kao da je nadograđen. Glavu i rep nosi u visini leđne linije. Njuška mu je crna ili tamno smeđa, usne sežu nešto ispod donje čeljusti iako nisu previše izražene. Leđa su jaka i mišićava. Šape su žličaste, nokti moraju biti jaki i otporni. Dlaka je potpuno nalegnuta, glatka, gusta i manje sjajna. Tamno je smeđe ili oker boje. Može imati tamnije pjegice po krznu.

Osnovna boja više dolazi do izražaja na leđima. Gubica i uši su često crni. Visina – 48 do 50 cm, težina – od 15 do 20 kg. Životna dob bavarskog planinskog krvosljednika je oko14 godina.

Bavarski planinski krvosljednik - Bayerischer GebirgschweisshundFoto: www.tierfotografie-pitsch.de

Bavarski planinski krvosljednik je uzgojen od starijih lovačkih pasa bavarskog područja i od hanoverskog krvosljednika. Specijalist je za hladne krvne potrage vi­soke divljači: jelena, srne i divokoza. Slobodno traga ili je na tragačkom remenu. Izvanredno je uporan trkač i može biti koris­tan na teže prohodnim terenima.

Oštar je, privržen vlasniku i po­treban mu je vodič u radu. Nije primjeren “vikend” lovcu. Na radnom ispitu za krvo­sljednika psu se mora dati naj­manje 4 sata stari krvni trag.

Dobar tandem krvosljednika ima puno posla čitavu lovačku sezo­nu.

Bavarski planinski krvosljednik - Bayerischer Gebirgschweisshund - slika 3Foto: www.tierfotografie-pitsch.de

Živahan je, hrabar, vodljiv i sigu­ran, jako vezan uz svog gospo­dara. Nijemci ga prije svega ko­riste za lov na zečeve i pernatu divljač, ali naravno moderna vremena su od ovog psa stvorile predivnog i obitelji veoma privrženog kućnog ljubimca, stoga za sve one koji vole šetnje prirodom i društvo koje će ih držati aktivnim, savjetujemo da se raspitaju o ovoj divnoj pasmini pasa!

Dean Mladenović
Dean Mladenović
Dean je izvršni urednik blog magazina Pet Point na kojemu se predstavljaju kućni ljubimci i ostale životinjske vrste koje nastanjuju naš zajednički planet Zemlju, s nakanom što boljeg upoznavanja i informiranja šire javnosti o kućnim ljubimcima i ostalim životinjama.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Must Read