NaslovnicaMačkeNeva Masquerade (NEM)

Neva Masquerade (NEM)

Neva Masquerade ima isti standard i bodove, kao i Sibirska mačaka, jedina razlika je to što je to mačka sa sijamskim oznakama. Priznate boje su seal, plava, crvena, krem seal/plava kornjačevina, dimasta, srebrena i zlatna, te sa uzorkom. Ove varijante boja mogu biti i u kombinacijama sa bijelom bojom.(01,02,03,i 09) Nisu dozvoljene boje čokoladna,lila,boja cimeta i fawn.

FIF-e STANDARD:

Srednje velika do velika,mužjaci veći od ženki.

GLAVA: oblik nešto duža nego šira, nježno zaobljena, masivna čelo široko, nježno zaobljeno, obrazi dobro razvijene i istaknutih jagodičnih kosti, nos srednje dug, širok, u profilu blago udubljen bez stopa, brada lagano savijena prema natrag, u profilu čini zaobljenu liniju sa gornjom linijom nosa.

UŠI: srednje velike, otvorene na osnovi, zaobljenih vrhova, sa čupercima poput risa, dobro razmaknute, lagano naprijed nagnute.

OČI: velike, lagano ovalne široko razmaknute. Dozvoljena sve boje, poželjna je zelena boja.

TIJELO: mišićava, snažne koštane strukture, snažnog vrata, širokih prsiju što joj daje pravokutan izgled.

NOGE: srednje visine , snažne čine sa tijelom pravokutnik. Šape velike okrugle sa čupercima između prstiju.

REP: dug, debeo, zaobljenog vrha, uokolo obrašten sa gustom dlakom.

KRZNO: poludugo, gusto, sa gustim podkrznom, prekriveno sa dlakama otpornim na vodu. Ljetno krzno je nešto kraće od zimskog. Zimi mačka ima lijep ovratnik ,košuljicu i pumperice na stražnjim nogama. Priznate boje su: bijela, crna, plava, crvena, krem, srebrena, zlatna; kornjačevine; dimaste; sa uzrokom i kombinacije sa bijelim. Nisu priznate: čokoladne, lila, boje cimeta, fawn i sa oznakama.

GREŠKE: premalena, nježne građe, duga i uska glava, ravan profil, okrugla glava. Prevelike i previsoko smještene uši, okrugle oči, preduge i pretanke noge, kratak rep, svilenkasto i nježno krzno, prilegnuto krzno, premalo krzna. Sude se raspoređene po bojama u zadanim grupama.

BODOVI:

GLAVA 25

UŠI 10

OČI 10

REP 5

TIJELO 20

KRZNO 25

KONDICIJA 5

Izvor uz odobrenje: sfdh.hr

Foto: commons.wikimedia.org

Dean Mladenović
Dean Mladenović
Dean je izvršni urednik blog magazina Pet Point na kojemu se predstavljaju kućni ljubimci i ostale životinjske vrste koje nastanjuju naš zajednički planet Zemlju, s nakanom što boljeg upoznavanja i informiranja šire javnosti o kućnim ljubimcima i ostalim životinjama.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Must Read