NaslovnicaKućni LjubimciKućni ljubimci i društvene mreže!

Kućni ljubimci i društvene mreže!

Najnovija istraživanja vezana uz društvene mreže ukazale su  na činjenicu da svaki četvrti pas ili mačka ima svoj profil na nekoj od društvenih mreža, istraživanje se bazira na zapadnim zemljama.
Moramo primijetiti da i drugi kućni ljubimci i društvene mreže žestoko prate trend otvaranja profila sa svojim kućnim ljubimcima.

Koliko je to pomodarstvo ili jednostavno identifikacija vlasnika s njegovim ljubimcem je već diskutabilno, ima li ustvari kućni ljubimac svoj profil na društvenim mrežama, nema, zašto nema, jer ne ispunjava uvjeta za njegovo dobivanje odnosno otvaranje, a i sami nemaju sposobnost otvoriti profil na nekoj od društvenih mreža, jer su isti namijenjeni ljudima, a ne životinjima, ali izgleda da neki vlasnici jednostavno svoj zapostavljeni društveni život guraju preko leđa svojih kućnih ljubimaca, tako da sada imaginarno komuniciramo na Facebooku, Google+, Twitteru ili nekoj drugoj društvenoj mreži s kućnim ljubimcima, da li je to normalno, pitanje za stručnjake!

Neki su išli dotle da su svojim kućnim ljubimcima otvorili blogove, e to već prelazi domene normalnog razumijevanja kućnih ljubimaca, a ako i je u granicama normalnog ponašanja vlasnika, onda pripada opusu basni.

Kada već žele svoje kućne ljubimce predstaviti javnosti, potpuno je u redu da to čine putem svojih profila, ali svaka identifikacija kućnih ljubimaca kao bića koja imaju ljudske atribute je sama po sebi kontraproduktivna.

Dovoljno je promisliti kolika je svjesnost životinja o njihovoj prisutnosti na društvenim mrežama i dobiti ćemo odgovor da li je to situacija koja se tiče ljudi ili životinja!

Dean Mladenović
Dean Mladenović
Dean je izvršni urednik blog magazina Pet Point na kojemu se predstavljaju kućni ljubimci i ostale životinjske vrste koje nastanjuju naš zajednički planet Zemlju, s nakanom što boljeg upoznavanja i informiranja šire javnosti o kućnim ljubimcima i ostalim životinjama.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Must Read