NaslovnicaZanimljivostiKućni ljubimci i domaće životinje spavaju zajedno

Kućni ljubimci i domaće životinje spavaju zajedno

Kućni ljubimci i domaće životinje spavaju zajedno! Svi znamo kako je lijepo spavati u nečijem društvu, pa tako to također čine kućni ljubimci i domaće životine, ovu tvrdnju tako zorno prikazuje fotogalerija u nastavku članka. Što kućne ljubimce i druge životinje, različitih vrsta, nagoni da spavaju i odmaraju zajedno, odgovor vjerojatno leži u činjenici da je spavanje u društvu ugodnije, pruža dodatnu toplinu koju svi lakše gubimo dok nismo aktivni, a tu je i dodatna sigurnost, netko vam uvijek čuva leđa ili trbuh.

Odgovor na pitanje zašto to rade životinje različitih vrsta, u prirodi čak i smrtni neprijatelji, opet leži u njihovoj socijalizaciji pod utjecajem čovjeka, npr. naravno da mačka koja nikada nije imala socijalni kontakt pod nadzorom čovjeka, neće spavati sa štakorom, kao što to ipak čine u ovoj foto galeriji, ali pod utjecajem i skrbi čovjeka, oni više nisu neprijatelji, hrana je osigurana, neprijatelja nema i tako se stvaraju idealni prijatelji za dremuckanje i druženje, da li im možemo suditi zbog toga, naravno da ne, možemo im zavidjeti, jer životinje pod uvjetovanim okolnostima postaju prijatelji bez ikakvih problema, čovjek takvu uvjetovanost teško može prihvatiti kada su u pitanju smrtni neprijatelji.

Ali da ne dužim, pogledajte kako to izgleda u praksi, pas i mačka, praščić i zec, mačka i papigica tigrica, pas i janje, zec i pile, pas i ovce, tigar i pas, pas i lane, slon i ovca, mačka i ježevi, pas i pile, kokoška i pas, mačka i pilići, pas i majmun i još drugih nevjerojatnih životinjskih odmaranja u skladnom i mirnom zajedništvu.

Dean Mladenović
Dean Mladenović
Dean je izvršni urednik blog magazina Pet Point na kojemu se predstavljaju kućni ljubimci i ostale životinjske vrste koje nastanjuju naš zajednički planet Zemlju, s nakanom što boljeg upoznavanja i informiranja šire javnosti o kućnim ljubimcima i ostalim životinjama.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Must Read