NaslovnicaDivlje ŽivotinjeIguanin bijeg od zmija

Iguanin bijeg od zmija

Iguanin bijeg od zmija

Da je život u prirodi vječna borba za život, odnosno za preživljavanje, to smo odavno znali, a kako to izgleda mogli smo vidjeti u mnogim video uradcima, dokumentarcima itd.

Vjerujem da ipak rijetko koji prikaz borbe za život tako vjerno prikazuje borbu za život kao bijeg ove iguane od mnoštva zmija.

Bitno je napomenuti kako je ovo tek izlegnuta morska iguana koja je krenula na put prema obali otoka Fernandina gdje se nalaze sve odrasle jedinke ovog fascinantog guštera.

Snimka je nastala u doba godine kada tisuće mladih morskih iguana kreće na ovaj opasan put na kojemu ih vrebaju opake zmije trkačice, mlada morska iguana na videu je jedna od rijetkih koja je uspjela izbjeći ove opake zmijske predatore.

Kako je izgledao bijeg morske iguane od zmija, možete pogledati u ovom nevjerojatnom prikazu od Planet Earth II od BBC-a snimljenom na otočju Galapagos, točnije na otoku Fernandina.

Foto: Youtube

morska iguana bijeg od zmija

 

Dean Mladenović
Dean Mladenović
Dean je izvršni urednik blog magazina Pet Point na kojemu se predstavljaju kućni ljubimci i ostale životinjske vrste koje nastanjuju naš zajednički planet Zemlju, s nakanom što boljeg upoznavanja i informiranja šire javnosti o kućnim ljubimcima i ostalim životinjama.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Must Read