NaslovnicaKućni LjubimciBivši britanski marinac Paul Pen Farthing uspio je spasiti preko 200 životinja...

Bivši britanski marinac Paul Pen Farthing uspio je spasiti preko 200 životinja iz Azila u Kabulu

Veteran iz Plymoutha bivši britanski marinac Paul Pen Farthing koji je vodio utočište za životinje u Kabulu obećao je spasiti svoje djelatnike u azilu, njih 71 i nešto više od 200 životinja o kojima je brinuo azil ili umrijeti u pokušaju spašavanja.

Pen Farthing je osnovao prihvatilište za životinje Nowzad u Kabulu spašavajući pse, mačke i magarce nakon što je sredinom 2000-ih služio u britanskoj vojsci u Afganistanu.

Pen Farthing nadao se da će 71 osobu i više od 200 životinja sigurno odvesti u Veliku Britaniju nakon što je azil prikupio 500.000 dolara za najam aviona.
Kao britanski državljanin, Pen je mogao sigurno napustiti Afganistan, ali je rekao da neće napustiti svoje osoblje i životinje.

Pen je u svom naumu djelomično uspio, spasio je životinje, ali talibani nisu dozvolili odlazak osoblja azila za životinje iz Afganistana.

Izdvojena fotografija: Nowzad/PA

Dean Mladenović
Dean Mladenović
Dean je izvršni urednik blog magazina Pet Point na kojemu se predstavljaju kućni ljubimci i ostale životinjske vrste koje nastanjuju naš zajednički planet Zemlju, s nakanom što boljeg upoznavanja i informiranja šire javnosti o kućnim ljubimcima i ostalim životinjama.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Must Read