NaslovnicaDivlje ŽivotinjeKako je spašen mladi ćuk Karlo iz DC Rojc u Puli

Kako je spašen mladi ćuk Karlo iz DC Rojc u Puli

Jučer 17.07. negdje oko 12.30 sati nazvala me je prijateljica Nataša i pritom napomenula kako je pronađen mladi ćuk poletarac koji je ispao iz gnijezda tijekom noćašnjeg nevremena i jakog vjetra koji su ga zasigurno uplašili pa je mali ćuk Karlo ispao iz gnijezda točno ispred DC Rojc u Puli. Pitala me je što možemo učiniti za mladog ćuka, koji je u mojoj glavi odmah dobio ime Karlo. Na telefon mi je dala Milisava koji mi je objasnio u kakvom je stanju ćuk Karlo.

Prvo što sam napravio je bilo kontaktirati Sokolarski centar Šibenik radi uputa o spašavanju, prva opcija bila je poslati malog Karla u Šibenik kod stručnjaka koji bi ga osposobili za samostalan život u prirodi ili po drugoj opciji koju su predložili stručnjaci iz Sokolarskog centra je staviti malog Karla u košaru i istu podignuti u neposrednoj blizini mjesta gdje se sumnjalo na ispadanje iz gnijezda, ili neko stablo u blizini, točna lokacija postavljanja košare nije bilo toliko bitna pošto se gladni mali ćuk jako brzo počne javljati karakterističnim zvukom koji automatski doziva roditelje koji bi trebali preuzeti daljnju brigu.

Izabrana je opcija broj dva, znači mali ćuk Karlo je podignut u pletenoj košari i postavljen na sigurnu lokaciju u krošnji drveta nedaleko od mjesta ispadanja iz gnijezda.

Osobe koje su požrtvovno sudjelovale u akciji spašavanja malog Karla su:

Aleks Radola, domar Karlo Rojca, Emily Lorenzin-Babić, Mladen Vlahović i Milisav Katrašnik članovi Udruge Breakdance Studio AB Original, te Nataša Dragun iz Puhačkog orkestra grada Pule.

Veliko im hvala svima.

A kako je cijela situacija izgledala, pogledajte u fotogaleriji:

Dean Mladenović
Dean Mladenović
Dean je izvršni urednik blog magazina Pet Point na kojemu se predstavljaju kućni ljubimci i ostale životinjske vrste koje nastanjuju naš zajednički planet Zemlju, s nakanom što boljeg upoznavanja i informiranja šire javnosti o kućnim ljubimcima i ostalim životinjama.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Must Read