NaslovnicaDivlje ŽivotinjeVole li dupini elektronsku glazbu

Vole li dupini elektronsku glazbu

Da sada je u Puli Outlook festival točnije na tvrđavi Punta Christo kraj Štinjana, mnoštvo mladih pretežno iz Velike Britanije pohodi ovaj festival bass glazbe, s mnogim drugim podvrstama iste poput dubstep, UK garage, R&B, wonky, 2-step, house, grime, glazba trešti čim se približite Puli, Štinjanu, Štinjanskoj uvali, Puntiželi, dakle kilometrima daleko.

Ono što je zanimljivo je poduzetnički duh koji imaju lokalni poduzetnici koji se bave turističkim obilascima s brodovima oko Brijuna i drugih odredišta u okolici, naime oni organizirano prevoze na otvoreno more mnogobrojne pohodioce ove vrste glazbe i tamo im „nabrijani“ DJ-i puštaju veoma glasnu glazbu koja ih motivirano zove na ples.

Sve je to potpuno legitimno, ali, naravno da postoji „ali“, nitko nije pitao dupine čije je to dom, to more po kojemu se pušta glasna glazba, da li i oni vole ovakvu vrstu glazbe, da li im je elektronska ili bilo koja druga glazba ugodna za uši, kako to podnose njihova čula i da li ih ometa u svakodnevnom životu. Sigurno nije na organizatorima da postave takvo pitanje jer se oni sigurno nisu niti zapitali kako to djeluje na dupine, da li se je uopće netko zapitao? Siguran sam da nije…, lokalne vlasti su sretne što produžuju sezonu barem nakratko, ali ta budućnost koja slijedi, uništena budućnost, budućnost bez dupina, nikome nije bitna…
Znam kako znate odgovor, nitko ih ama baš ništa nije pitao, cilj je zadovoljiti mlade Britance koji su platili taj užitak, da užitak se plaća, netko u novcu, a netko, u ovom slučaju dupini, naši dobri dupini bijegom s mjesta izvođenja glazbe.

Da, odu oni tako dok se čovjek zabavlja, odu oni kada im čovjek polovi ribu, odu kada im zagadi more, dokle će otići naš dobri dupin, pa za pretpostaviti je kako će ako se ovako nastavi, otići u prošlost, na slikama i videozapisima pokazivat ćemo budućim generacijama kako je postojalo jedno divno biće, biće dovoljno pametno da se makne od svih loših stvari koje radi čovjek, toliko pametno da je odlučilo nestati kako više ne bi gledalo destrukciju svijeta.

Preuzeto uz odobrenje: www.ludens.media

Dean Mladenović
Dean Mladenović
Dean je izvršni urednik blog magazina Pet Point na kojemu se predstavljaju kućni ljubimci i ostale životinjske vrste koje nastanjuju naš zajednički planet Zemlju, s nakanom što boljeg upoznavanja i informiranja šire javnosti o kućnim ljubimcima i ostalim životinjama.
Prethodni članak
Sljedeći članak

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Must Read