NaslovnicaKućni LjubimciSlijepi pas labrador sam u divljini Aljaske izdržao dva tjedna!

Slijepi pas labrador sam u divljini Aljaske izdržao dva tjedna!

Slijepi pas labrador sam u divljini Aljaske izdržao dva tjedna! Više nego dirljiva priča sa sretnim svršetkom odigrala se je na hladnoj Aljasci. Temperatute su pale dobrano ispod nule, a noćne su se spuštale i na 40 stupnjeveva ispod ništice.

06.02.2015. godine, gospođa Davis je pustila njihovog kućnog ljubimca labradora, kujicu po imenu Madera staru 11 godina na uobičajnu šetnju oko kuće, važno je napomenuti da je Madera slijepi pas, (sljepoću je uzrokovao autoimuni poremećaj) koji se nikada nije udaljavao daleko od kuće ako je bila bez pratnje, ali ovaj put se je dogodilo upravo to, iz nekog razloga Madera je krenula sve dalje i dalje.

Gospodin Davis, vlasnik kujice Madere bio je poslovno odsutan sve do 19.02.2015. godine, a nade u njeno pronalaženje i preživljavanje u ekstremnoj hladnoći aljaske zime bivale su sve manje nakon dva tjedna od nestanka.

Jedino što mu je tada palo na pamet je bilo poći stazama koje Madera poznaje iz njihovih prijašnjih šetnji, sam sebi je govorio da je iščekivao da će Maderu pronaći smrznutu.

slijepi pas labrodor Madera i njen vlasnik Davis nakon spašavanja

Na sreću takav scenarij se nije ostvario, zahvaljujući gospodinu Konstantinu Khrulevu koji je sa specijalnim biciklom prilagođenim za vožnju po snijegu, vozio svoju uobičajenu turu u pratnji svog psa koji je nosio zvonce oko vrata, na sreću to zvonce je čula Madera i počela cviliti, a njeno cviljenje su čuli i pas i biciklist, nalazila se je oko pedesetak metara od staze kojom su prolazili biciklist i pas, Madera je bila skrivena ispod drveta koje joj je pružalo zaklon, a sve to se je odigralo niti kilometar od njenog doma.

Gospodin Khrulev ju je pokupio i doveo do prvih susjedskih kuća, susjedi su obavijestili vlasnika o sretnom ishodu, iako je Madera izgubila skoro 6 i pol kilograma, ona se sada sretna i zadovoljna oporavlja od nevjerojatne hladnoće koju je preživjela, svi se čude kako je Madera svoju avanturu prošla na način da se nije niti prehladila.

Vlasnik Madere je ponudio nagradu od 100 dolara njenom spasiocu, ali je ovaj to odbio i predložio mu da taj novac donira neprofitnoj udruzi Fairbanks Animal Shelter Fund. Impresioniran njegovom velikodušnoću, Davis je udruzi donirao 250 dolara.

Što kazati za kraj, pa ono što najviše i priliči ovakvoj sretnoj priči, bravo Madera!

 

Dean Mladenović
Dean Mladenović
Dean je izvršni urednik blog magazina Pet Point na kojemu se predstavljaju kućni ljubimci i ostale životinjske vrste koje nastanjuju naš zajednički planet Zemlju, s nakanom što boljeg upoznavanja i informiranja šire javnosti o kućnim ljubimcima i ostalim životinjama.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Must Read