NaslovnicaDivlje ŽivotinjeDupin zatražio pomoć od ronilaca!

Dupin zatražio pomoć od ronilaca!

Grupa ronilaca na čelu s iskusnim instruktorom ronjenja gospodinom Keller Laros krenula je na noćno ronjenje uz obalu Hawaii-a ne očekujući da će doživjeti izvanredno iskustvo i pritom pomoći dupinu u nevolji.

Naime, dok su snimali s profesionalnim podvodnim kamerama u jednom trenutku im se približio i jedan dupin, ubrzo su primijetili da dupin ne pliva pravilno i da s njim nešto nije kako treba.

Dupin je na njihovo iznenađenje tražio pomoć od njih, ono što je ometalo njegovo normalno kretanje je bila velika udica s privezanim najlonom koja mu se zakačila za prednju lijevu peraju i time mu drastično onemogućila pravilno plivanje.

Događaj je za ronioce zasigurno bio nesvakidašnji, jer nisu mogli vjerovati da potpuno divlji dupin tako mirno pliva pored njih i strpljivo čeka da mu instruktor Keller Laros skine najlon za pecanje sa zakačenom udicom, na sreću sve je to trajalo relativno kratko iako za dupina bolno.

Ovim stvarno čudesnim susretom je dupinu spašen život, a instruktor Keller Laros i ekipa ronilaca s kojima je obavio ovaj pothvat vrijedan divljenja je poručila da bi svi trebali paziti na to što bacamo i ostavljamo u moru, jer na ovakav nemaran način činimo zlo stanovnicima koji nastanjuju mora i oceane.

Dean Mladenović
Dean Mladenović
Dean je izvršni urednik blog magazina Pet Point na kojemu se predstavljaju kućni ljubimci i ostale životinjske vrste koje nastanjuju naš zajednički planet Zemlju, s nakanom što boljeg upoznavanja i informiranja šire javnosti o kućnim ljubimcima i ostalim životinjama.

1 KOMENTAR

  1. Stvarno izvanredan događaj, to potkrepljuje onu činjenicu o tome da su dupini bili toliko pametni da nisu željeli vladati našim zajedničkim planetom, nego su to prepustili čovjeku (na žalost).

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Must Read