NaslovnicaDivlje ŽivotinjeŽenka leoparda ubila ženku pavijana i o bebi preuzela brigu

Ženka leoparda ubila ženku pavijana i o bebi preuzela brigu

To se je stvarno dogodilo, ženka leoparda ubila je ženku pavijana i o bebi preuzela brigu što se može vidjeti u video uratku koji slijedi na kraju ovog članka.

Svi znamo da priroda koliko god lijepa bila, zna biti isto tako i surova, što se zorno vidi u ovoj tužnoj priči, naime mlada ženka leoparda po imenu Legedema je otkrila plijen, ženku pavijana, koja je nešto vremena prije same smrti rodila bebu pavijana.

U ishod ovog sukoba nije bilo potrebe sumnjati, ženka leoparda je bez većeg otpora ubila ženku pavijana i počela odvlačiti njeno tijelo prema krošnji drveta, ali u tom trenutku je primijetila da se nešto drži za tijelo mrtve ženke pavijana, bila je to mala beba pavijan, zbunjeno i uplašeno mladunče, Legedema je nakon što ju je ugledala pokazala također ogromnu zbunjenost, nije znala što s bebom, ali znala je jedno, nju ne želi ubiti!

Štoviše Legedema mlada ženka leoparda je odmah pokazala zaštitničko ponašanje prema bebi pavijan, kada je uočila prijeteću opasnost od hijene koja se približava, mlado je nježno primila s ustima i odnijela ga na sigurno, s time da je svoj plijen, majku bebe pavijan ostavila, dakle veoma iznenađujuća reakcija za životinju koja ne ubija iz zadovoljstva, nego samo kada je gladna, pokazalo se da je njoj primarna bila zaštita male bebe pavijan.

Koliko god neki ovaj događaj pripisivali životinjskim nagonima, odnosno majčinskim nagonima mlade ženke leoparda Legedeme, ja se ne mogu oteti dojmu da je ovdje bilo nešto više, možda se je dogodilo ono što mnogi negiraju, životinjska empatija na djelu!

Foto: screenshot youtube

Dean Mladenović
Dean Mladenović
Dean je izvršni urednik blog magazina Pet Point na kojemu se predstavljaju kućni ljubimci i ostale životinjske vrste koje nastanjuju naš zajednički planet Zemlju, s nakanom što boljeg upoznavanja i informiranja šire javnosti o kućnim ljubimcima i ostalim životinjama.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Must Read