NaslovnicaDivlje ŽivotinjeUpoznajte Lil' Drac malenog voćnog šišmiša

Upoznajte Lil’ Drac malenog voćnog šišmiša

Upoznajte Lil’ Drac malenog voćnog šišmiša čija je priča privukla puno pažnje!
Lil’ Drac je bio napušten od svoje majke, a brigu o njemu je preuzeo čovjek, istina, oni koji su se prihvatili tog “posla” znali su da je pred njima veoma težak zadatak othraniti, odnosno održati na životu malenog kratkorepog voćnog šišmiša, a kasnije ga i odgojiti da bi postao dostojan predstavnik svoje vrste.

Danas je Lil’ Drac poznata širom svijeta, njegova dirljiva priča i njegov karakterističan ples dok sam sebe uspavljuje viseći “naopako” kako to već čine svi šišmiši svijeta je postala virtualni internetski hit, a on sam je poslužio kao promidžbeno sredstvo za upoznavanje javnosti o edukaciji o tim slabo poznatim noćnim bićima.

Mnogi bi u ovoj priči optužili majku Lil’ Drac kada ne bi bili upoznati s činjenicama zašto je ona odbacila svoje mladunče, naime Lil’ Drac je rođen u zoološkom vrtu, a nakon zatvaranja zoološkog vrta zajedno s majkom je poslan u utočište za šišmiše Bat World Sanctuary, naravno da je takav razvoj događaja pridonio stresu kod majke malenog kratkorepog voćnog šišmiša, te je ona postupila instiktivno i ostavila malenu bebu sada poznatu širom svijeta po imenu Lil’ Drac.

Maleni Lil’ Drac je pronađen s unutarnje strane ograde utočišta za šišmiše, kako leži na podu sklupčan kao loptica, djelatnici centra su ga odmah preuzeli i zagrijali svojom toplinom te ga počeli hraniti, što ćete moći vidjeti u video uratcima na kraju ovog članka.

Aktivisti utočišta su malenog Lil’ Drac hranili sa specijalnom formulom koju su kapali na komadiće pamuka koje su onda nudili malenom Lil’ Drac, on je tu hranu prihvatio i to je bio početak njegovog puta ka životu, strpljivi djelatnici utočišta su koristili i malenu četkicu s kojom su oponašali lizanje majčinim jezikom dok uređuje svoje mlado i stimulira na sisanje.

Svega nekoliko dana nakon spašavanja malog kratkorepog voćnog šišmiša, djelatnici utočišta su primijetili da Lil’ Drac zadovoljno pleše nakon hranjenja kada bi ga se stavilo u poziciju za odmaranje, to je bio početak slave koju je Lil’ Drac pokupio diljem svijeta.

Maleni Lil’ Drac je cijelo vrijeme odrastanja proveo u grijanom inkubatoru, koji je poslužio kao zamjena za toplinu majčinog tijela.

Kada je mali kratkorepi voćni šišmiš postao dovoljno velik, prebačen je natrag u kavez, te je postupno privikavan na vještine letenja, kako je to točno izgledalo, možete pogledati u nastavku…

Lil’ Drac – mjesec dana nakon spašavanja

Dean Mladenović
Dean Mladenović
Dean je izvršni urednik blog magazina Pet Point na kojemu se predstavljaju kućni ljubimci i ostale životinjske vrste koje nastanjuju naš zajednički planet Zemlju, s nakanom što boljeg upoznavanja i informiranja šire javnosti o kućnim ljubimcima i ostalim životinjama.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Must Read